- Parker och natur
- Hitta badplats
- Långsjöbadet
Långsjöbadet
Strandängsstigen
Långsjöbadet ligger i stadsdelen Långsjö. Långsjöbadet är ett bad med sandstrand och stora gräsytor. Vid badet finns bryggor, grillplatser och en beachvolleybollplan.
Fakta
- Typ av service
- Badplats
- Verksam i
- Hägersten-Älvsjö
- Organisationsform
- Kommunal
Tillgänglighet
Långsjöbadet består av öppna gräsytor och klipphällar som ramas in av naturmark. Naturmarken är kuperad och består av träd och klipphällar. Det finns ett cykelställ vid entrén. Det finns parkeringsmöjligheter för personer som är använder rullstol.
Om ikoner för tillgänglighetOm badplatsen
Den populära badplatsen Långsjöbadet består av badbryggor och en mindre sandstrand. Badplatsen har en stor södervänd gräsmatta för solbadande gäster. Strandzonen är cirka 30 meter.
Det finns tillgång till toalett vid badplatsen. Under sommaren finns det även en dusch och en dricksvattenkran. I anslutning till badplatsen finns livräddningsutrustning.
Aktiviteter
På badplatsen finns gungdjur, lekskulpturer, parksoffor och bord. Det finns även två grillplatser och en sandplan för beachvolleyboll. Det finns en restaurang med uteservering som är öppen dagligen. För den som vill finns möjlighet att promenera runt Långsjön, sträckan är cirka 5,7 kilometer. Under vintern plogas en sjöisbana för skridskoåkning.
Hitta hit
Det är gångavstånd från Fruängens tunnelbanestation. Parkering på angränsade villagator.
Hundförbud 1 juni–31 augusti
Hundförbud råder på badplatsen mellan 1 juni och 31 augusti. Se karta för exakt område där förbud mot hundar råder. På övrig offentlig plats ska hundar hållas kopplade året runt i Stockholms stad.
Badvattenkvaliteten
Under sommaren tas regelbundet vattenprover för att mäta förekomst av vissa bakterier. Vid otjänlig vattenkvalitet skyltas med Avrådan från bad vid badplatsen. Samtliga vattenprover hittar du på webben:
Badplatsen är även ett EU-bad som årligen får en klassning av badvattenkvaliteten baserad på förra årets vattenprover. Klassningen för 2024 är utmärkt badvattenkvalitet.
Tillsammans med Huddinge kommun arbetar Stockholms stad för att förbättra även den ekologiska vattenstatusen vid Långsjön. Du kan följa arbetet i Miljöbarometern.